maanantai 26. tammikuuta 2015

Vihdoinkin vähän treeniä

Vaikka keli ei vieläkään ollut aivan optimaali, pystyimme treenaamaan Anjan kanssa Samulilla. Poistouuhiakin on vielä mukava parinkymmenen porukka jäljellä. Treeniaitaus oli paikoitellen jäässä, mutta hyvin suunniteltu treeni oli jo puoliksi toteutettu.

Siirsimme lampaat aitaukseen Magdan ja Rhyn kanssa. Magda on viimeksi treenannut joskus lokakuussa, joten päätin ottaa koko porukalla jakoja sen kanssa. Jotain on taas tapahtunut, sillä se tulee todella hyvin väliin ja ennenkaikkea pyrkii pitämään koko jaetun porukan erillään. Pitäminen ei koskaan ole ollut Magdan vahvuusalue, joten tuntui hyvältä nähdä kuinka tosissaan se oli. Viimeiseksi tein yhden isojaon ja siitäkin Magdalla tuntuu olevan ajatusta. Myös Rhy pääsi jakamaan Anjan kanssa.

Tämän jälkeen Anja teki Frostin kanssa ihan perustreeniä, mistä osa videoitiin mahdollista myöhempää käyttöä varten. Pienen tauon jälkeen otin Rhosilla hakuja. Kovin pitkiä  ei pystynyt tekemään, koiran etäisyys lampaisiin oli ehkä 50-60 m. Jätän Rhosin edelleen maahan ja siirryn itse lähemmäksi lampaita. Tarkoitus on rakentaa nosto kuntoon heti alusta. Näissä olosuhteissa Rhos sai nostaa lampaita vain lyhyen matkaa, minkä jälkeen niitä ajettiin vähän ja tehtiin haku toisesta suunnasta. Ihan ok, tempo on nostossa vielä hakusessa.

Rhosin jälkeen taltioitiin flänkki- ja pois tasapainosta treeniä Coelin tekemänä. Tämän jälkeen vietiin osa porukasta pois ja rahdattiin nastakengillä peräkärryä kiskoen muutama aitaelementti aitaukseen. Rhos sai aloittaa jakojen harjoittelun Kevinin tyyliin. Koira oppii, että jaon idea on ottaa sille osoitetut lampaat haltuun flänkillä. Magdan kanssa en ole tätä koskaan joutunut harjoittelemaan ja vaikka tapa on ennestään tuttu vaati se useamman toiston (kiitos Anjalle!) ennen kuin sain sen itse toimimaan. Rhos tutui oivaltavan nopeasti mitä siltä halutaan, kunhan vain ensin osasin kertoa sille.
Viimeiseksi Anja työsti vielä Frostia pois tasapainosta. Oli pitkästä aikaa todella mukava ja leppoisa treenipäivä!

Magda valmiina jakoihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti