MAGDA

    
Kuva Jessica Saukkonen
                                               

BORDERLIZ MAGDALENA s. 19.7.2009Magda on pienikokoinen, jänteillä kulkeva työmaanikko. Se on otettu ensisijaisesti paimennusharrastukseen, missä se on ollutkin varsin kiitollinen kumppani. Paimennuksessa Magda ei välttämättä ole se maailman vahvin nalle, mutta omaa hyvän eläintuntemuksen sekä työälyä, millä se pystyy kompensoimaan omia ja ohjaajan puutteita. Magdalla on erittäin hyvä kyky lukea ja sopeuttaa toimintaansa eri tilanteisiin. Se paimentaa vaivatta suurta vuohilaumaa, työstää nautoja, ankkoja ja kanoja, minkä lisäksi sillä on koirattu kaksi sikaa. Magda kisaa SPKY:n ja SBACAK:n kisoissa III-luokassa sekä naudoilla ylemmässä luokassa. 

Magda on suorittanut SPKY:n perusradan ja sillä on Godkänd vallhund Ruotsista. Kennelliiton alaisista kisoista tunnuksina ovat PAIM3 ja PPR1, minkä lisäksi Magda on SPKY:n Juniorimestari 2011 ja Nuortenmestaruuskisojen II 2012. Magdalle kesän 2013 treenikausi oli lyhyt, sillä se menetti täysiaikaisen pentueen heinäkuun lopulla. Sektiossa poistettiin viisi kuollutta pentua. Pennut tutkittiin Evirassa, mutta syytä epämuodostumiin ei koskaan löytynyt. Tynkäkaudesta huolimatta Magda lunasti paikkansa SM-kisojen finaaliin, mutta meillä ei ollut silloin valmiuksia ajaa niin isoa rataa. 2014 Magda räjäytti minulle pommin sijoittumalla SM-kisoissa neljänneksi! Myöhemmin syksyllä se venyi vielä elämänsä kahdessa ensimmäisessä nautakisassa yhteistuloksella Vuoden Nautapaimen neloseksi. Magda on kuulunut Suomen maajoukkueeseen vuosina 2015, 2016 ja 2017.

Kesäisin olemme treenanneet muutamalla kimppalampaalla, minkä lisäksi pyrin mahdollisuuksien mukaan käymään muualla harjoittelemassa ja kursseilla. Magda pääsee tekemään myös oikeita paimenkoiran töitä sekä tilalla että keräilemällä syksyisin lampaita saaresta.

Agility oli nuorempana lähinnä Magdan talvilaji. Magdan kanssa kisattiin iällisesti myöhään johtuen erittäin epäsäännöllisestä ja harvakseltaan tapahtuvasta treenaamisesta. Siitä huolimatta Magda nousi kakkosiin kohtuullisen pienellä kisamäärällä ja sillä on kaksi LUVA-tulosta. Viimeiset starttinsa Magda kisasi omaksi ilokseen lainaohjaajilla. Agility sai kuitenkin jäädä paimennuksen vuoksi.

Tokoa treenattiin jonkin verran Magdan ollessa vielä nuorempi. Plakkarissa kahdesta kisasta ovat alo ja avo ykköset. Huomionarvoinen tulos on avoimen 173 p, sillä siinä kisassa nollasimme seisomisen.Kuva Tanja Vahtera
Ei se fyysinen, vaan henkinen koko

Magdalla on kyky käsitellä eri eläinlajejaJa  ertiiäin ennakkoluuloton asenne ;-)


MM-kisat 2018 Hollanti. Kuva

MM-kisat 2018 Hollanti. Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti