MACEY


Kuva: Sanna Lehtoaro

MUSCIDA'S BERETTA

J2411/17n
ER29549/17

VIDEOITA:
4.5 kk lampailla
5 kk isommalla laumalla
9 kk naudoilla

Myös Macey jäi kotiin Magdan pentueesta. Se suhtautui jo pikku pentuna joihinkin asioihin hyvin tosissaan ja tämä näkyi mm. paimennuskisoissa. Macey istua nakotti pellon reunalla seuraamassa suoritusta toisensa perään, myös sadoissa metreissä tapahtuvia nostoja. Kertalleen se karkasi kisoissa metsästä poistovarikolle ja niputti suffolk uuhet tiukasti aitaa vasten. Onneksi miehet ehtivät hätiin ja saivat poimittua pennun turvaan.

Macey syttyi lampaille varhain ja oli Sumoon verrattuna sähäkämpi ja kiihkeämpi. Toisaalta se oli luonnollisempi ja huomioi ohjaajaa, joten se pääsi tilanteisiin, mihin Sumoa ei uskaltanut laittaa. Koska halusin etsiä Maceyn rajoja jo ensimmäisenä syksynä, jouduin puuttumaan sen kiihkeyteen. Tässä tein kuitenkin virhearvion, eikä Macey ei ollut siihen vielä valmis. Tätä virhettä korjattiin pitkään, joten Macey on saanut kypsyä veljensä varjossa. Maceyn vahvuus on työälyssä. Siltä puuttuu Sumon pokka, mutta se on saanut Magdalta kykyä lukea eläimiä ja tilanteita. Vaikka Macey ei ole naudoilla kisannut, on se Magdan ensisijainen korvaaja (naudoilla) silloin, kun jotain pitää saada oikeasti tehdyksi. Maceyn voi edelleen laittaa tilanteisiin, mihin Suomoa en uskalla laittaa.

Macey läpäisi SPKY:n perusradan vain  15 kk:n iässä. Se on kisannut ykkösissä sekä Spky:n että SKL:n kisoissa erittäin alhaisella koulututasolla. Spky:n neljästä startista (Pohjanmaa Open) Macey voitti kaksi ja oli kerran 3. SKL:n puolelta sillä on kilpailuoikeus kakkosiin ja PPR jo ensimmäisestä startista.

Paimennus on ainoa laji, mitä Maceylla on tehty. Sillä oli pienenä hurja taisteluhalu, mikä nyt alle 2-vuotiaana kaivettiin naftaliinista. Macey repii kaikkien kanssa ja käyttää taistellessa koko kroppaansa. Sillä on myös äitinsä elastosolut eli äärimmäisen elastinen kroppa ja hyvä kropan hallinta. Macey on läpensä ystävällinen, täysin alusta- ja äänivarma koira.

Maceyn olat on kuvattu puhtaaksi ja Mydog DNA:n paneelin mukaan Macey ei kanna mitään perinnöllisiä sairauksia.


7 vkoa

10 vkoa


12 vkoa

Elma-messut 2017 Macey ja Magda


11kk
Kuva: Sanna Lehtoaro

23 kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti