SUMO

Kuva: Sanna Lehtoaro

MUSCIDA'S BOOMER s. 25.3.2017


ER29547/17

VIDEOITA:
Lampailla 4.5 kk
Naudoilla 9 kk
Englannissa 1 vuotta
Naudoilla 23 kk
Lisää videoita linkeissä

Sumo jäi kotiin Magdan pentueesta. Pienenä se ei tuntunut suoranaisesti minun koiraltani, mutta vuoden ikäisenä se päätti ruveta koirakseni. Sumo syttyi lampaille jo varhain ja yllättäen tuntuu vielä pari vuotiaani sopivan käteeni hyvin, vaikka tunnistan siinä vain vähän Magdaa. Magdalta on tullut vain jonkin verran eläinfiilistä ja luonnollisuutta, mutta Garylta puhtaat liikkeet sekä halua painaa. Haasteita on osata näyttää Sumolle asioita, mitkä ovat olleet lähes kaikissa aiemmissa koirissani valmiina. Sumo on kuitenkin vastaanottavainen ja järkevä koira, joka haluaa tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa.

Sumo on käynyt lampailla hyvin pienestä pitäen, mutta varsinainen kouluttaminen aloitettiin vasta vuoden ikäisenä. Naudoilla Sumo kävi ensimmäisen kerran 9kk:n iässä ja toimi vakuuttavasti myös niillä. Sumon ollessa juuri alle vuoden ikäinen teimme pikaisen reissun Hollannin ENC-2018 kisojen kautta Englantiin, minne matkasimme Anjan kyydillä. Hollannissa Sumo pääsi käymään lampailla kahdesti lähes 2 kk:n tauon jälkeen. Onnistuin pitämään blogia tältä reissulta eli matkakertomus on blogissa luettavissa.

Sumo kisasi ensimmäiset SKL:n kisansa 13 kk:n ikäisenä ja sai näistä starteista 83p ja 86p. Nostin Sumon suoraan kakkosiin molempien yhdistysten kisoissa, mutta koska siltä puuttui mm. jako, ei pisteillä hirveästi juhlittu. Sumo kisasi 19 kk:n iässä ensimmäisen nautakisansa ja voitti luokkansa. Keväällä 2019 Sumo lensi taas Hollantiin, tällä kertaa osallistuakseen European Nursery Champioship kisaan. Sääoloiltaan harvinaisen vaikean talven jälkeen ei sen koulututaso ollut 2-vuotiaana riittävä open (III)-luokan radoille. Onnistuin kuitenkin ajamaan sille tulokset molemmilta radoilta.

Sumo on epävarillisesti läpikuvattu. Sillä on terveet lonkat ja kyynärät, puhdas selkä ja puhtaat olat. Myös polvet ovat 0/0. Harmillisesti Sumolla on vain yksi kives, joten jalostuksellisesti sillä ei ole arvoa.
5 vkoa


10 vkoa


Macey ja Sumo Elma-messuilla 2017

Ensimmäistä kertaa naudoilla 9kk
11 kk
Kuva: Sanna Lehtoaro
Englannissa 1v.

Englannissa tolppakoirana treeneissä 1v.
ENC 2019,
kuva: Sanna Lehtoaro
ENC 2019
Kuva: Sanna Lehtoaro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti