keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ned O'Keefen kurssi Kotikoskilla 25.-26.4

Vuosi sitten osallistuin yhtenä päivänä Nedin kurssille  Magdan kanssa. Koska minulle tarjoutui mahdollisuus ostaa ylimääräinen passi, sain myös Rhosin lampaille. Tuohon aikaan Rhos ei ollut juuri lainkaan käsissä ja sillä oli suuri halu eläimille. Intensiivisyys ja ulkoasu pelottivat lampaita, jotka reagoivat koiraan voimakkaasti. Tämä taas aiheutti Rhosissa suuria tunteita ja se pyrki kontrolloimaan lampaita niillä keinoilla mitä se tiesi. Lyhyesti kiteytettynä homma ei ollut oikein hanskassa. Ned sai kuitenkin Rhosin minulle siihen tilaan, että pystyin/uskalsin alkaa viemään sitä lampaille myös itse. Ratkaisu oli osittain vedellä täytetyt vesipullot, joiden avulla koira saatiin irti kuplasta ja ajattelemaan.

Tänä vuonna kurssi oli kaksipäiväinen ja neljästä passista käytin lauantaina yhden passin Magdalle hakujen muistutteluun ennen kisakautta. Ned muisti Rhosin vuoden takaisesta. Hän halusi alkuun nähdä missä jamassa koira on tällä hetkellä. Bobbyn kurssin vaikutukset eivät kantaneet kovinkaan hyvin tänne asti, sillä treenaminen oli jäänyt yhteen kertaan. Muihin kurssin koiriin verrattuna Rhosin kohdalla tehtiin sellainen poikkeus, että Ned astui Rhosin ohjaksiin melkein heti. Alkuun yritin seurata mukana, mutta tehtävä osoittautui pian sen verran haastavaksi, että jäin seuraamaan sivusta. Ned työsti Rhosia kaikki kolme passia. Sunnuntain toisen passin lopussa Rhos teki jo yli 150 m:n hakuja, liikkui enimmäkseen flänkeillä avoimena ja jopa liioitellun hitaasti ja ajoi edellä. Loppuhuipennukseksi Ned lastasi Rhosilla lampaat traikkuun, mihin ne eivät halunneet mennä! Itse istuin viimeisen passin Anjan autossa (pieni mies oli joutunut henkisesti sen verran lujille, että oli parempi, ettei se tiennyt missä olin) joten missasin pahasti lastauksen. Pystyin vain muiden kurssilaisten reaktiosta sekä Nedin äänestä päättelemään mitä tapahtui.

Sain myöheemin Nediltä viestin, missä hän kirjoitti: i am delighted for you rhos is a smashing young dog for his age you will have lots of happy times with him and of coarse the odd not so happy times
smilehymiö

Kurssipellon laidalla, Pihlström eli Pirlo tarkkailemassa

Rhos ja Ned "aseet" valmiina

Kurssilaisia

Matin Puuhkan nostatusta. Kun liikutaan Pick Upilla, on koiralla enemmän työtä

Puuhka tasapainottaa

Näkymä Anjan autosta eli muut katsomassa lastausta

Ja minä istun edelleen autossa....

Elisalle kiitos tästä kuvasta

Pirlon huvipuisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti