maanantai 17. kesäkuuta 2013

Skiptonin Dog Sale 17.5.2013

Perjantaina oli ohjelmassa Skipton Dog Sale. Skiptonissa järjestetään vuosittain muutamia isoja koiramyyntejä ja korkeimmat huudetut hinnat on maksettu sieltä. Tällä kertaa huutokaupan oli satakunta koiraa. Jos Balassa haasteena olivat villit lampaat, niin täällä mentiin lähes toiseen ääripäähän. Huutokauppa areenalle laskettiin neljä enemmän tai vähemmän haastavaa texeliä ja pitkästä aikaa tuli nähtyä muutamia pomppivia ja päin aitoja juoksevia lampaita. Osasta koiria näki, että lammastyyppi oli niille vieras.

Koirien taso vaihteli paljon, niin myös hinnat. Skiptonin maine on kärsinyt huhuista, joiden mukaan tarjotut hinnat eivät aina vastaa maksettuja. Oli niin tai näin, toisten koirien alhaiset hinnat jaksoivat hämmästyttää, kuten myös omaan silmään "ei niin kivoista" koirista maksetut guineat. Itse huutokaupasta jäi ilmeisesti useampiakin koiria myymättä, mutta sitähän emme tiedä, monestako syntyi kaupat jälkikäteen. Pennuista ja nuorista koirista huutokaupattiin puolet tauon aikana ja loput aikuisten huutokaupan päätyttyä. Lupaavista yksilöistä maksettiin rahaa, osasta ei tarjottu guineaakaan. Huutokaupan kallein koira oli aiemmin John Bellin luona näkemämme Bob, lähes 10 000 £. Bob näytti Johnin luona todella hienolta, mutta huutokaupassa se ei ehkä kuitenkaan erottunut ihan niin paljoa muista. Ostaja halusi pysyä tuntemattomana.

Päivä oli mielenkiintoinen ja oli todella mukava tavata useita reissun aikana aiemmin tapaamiamme ihmisiä. Myynnin jälkeen lähdimme ajamaan kohti Englannin ja Walesin rajaa ja B&B:a. Meille piti olla kaksi huonetta varattuna, mutta perille päästyämme selvisi, että yhteen huoneeseen oli pedattu lisävuode ilmeisesti uimapatjalle. Koska Leena on meistä nuorin ja omaa parhaat unenlahjat, ei paikkaa tarvinut arpoa. Kyllä vatsalihakset olivat taas nauramisesta kipeänä!


Myyntiareena
Päivän ainoa puhdas ja siisti koira odottamassa pappansa kanssa myyntiä. Nartusta ei ollut paimeneksi ja hinta naurettava, mutta näin sen myöhemmin vaihtavat omistajaa ja sillä oli uusi vaaleanpunainen talutin :)
Leena koeajaa petiään
Myyntikoiria kärryssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti