torstai 23. tammikuuta 2014

Angien luona 19.5 ja Kevinillä 20.5.2013

19.5
Olimme ajaneet edellisenä iltana Breconiin Carno Bachiin, missä yöpyisimme jäljellä olevat päivät. Tällä kertaa matkasimme Angie Driscolin (kennel Kinloch) luokse. Päivä oli jälleen aurinkoinen, joten treenaaminen jyrkillä hilleillä vaati koirilta rautaista kuntoa. Harjoittelimme ainakin hakuja lähettämällä koirat todella jyrkkää rinnettä ylös niin, että koirat piti saada lyömään ulos aitaan, että ne sai ohjattua lampaiden luokse. Pitkä etäisyys ja jyrkkä rinne sekä se, että koira oli pitkä aikoja näkymättömissa vaikuttivat siihen, että aikaa tuntui kuluvan ikuisuus ennen kuin koira oli tasapainossa. Oma haasteensa minulle oli saada Magda pois lampailta sen jälkeen, kun se oli saanut nostaa lampaita joitakin kymmeniä metrejä. Sain käskyn opettaa koiralleni "that'll do'n", joka oikeasti toimisi satojenkin metrien päässä. 

Rinteessä ei voinut monia toistoja ottaa, joten pienen tauon jälkeen treenasimme peruasioita vähemmän jyrkässä maastossa. 


Angien treenipeltoja


20.5
Tämä päivä oli pyhitetty perusasioiden kertaamiseen, joita jokainen teki tasollaan. Magdan kanssa harjoiteltiin mm. hakuja niin, että lampaat oli aidassa kiinni ja aidan ja lampaiden väliin jatkettiin samalla tempolla, eikä turhia tunnusteltu. Treeniväsymystä taisi olla sekä minulla että koiralla. Jäytävä päänsärky vaivasi koko illan, kun katsoimme Kevinin ja Sophien luona vanhoja kisavideoita.

Kevinin Moss, MayMayn emän pentueveli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti