keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kuvapläjäys lampailta 15.2.

Tässä pentutohinassa unohtui päivittää kuulumiset parin päivän takaa.
Sunnuntai aamu aukeni aurinkoisena ja pienessä pakkasessa. Laitoin kauniin sään piristämänä Eija Waltarille viestiä ja kysyin onnistuisiko treenaaminen hänen luonaan (liukkaus, hanki etc.). Kyllä-vastauksen saatuani käytin koirat ulkona ja pakkasin Rhosin ja Magdan autoon. Ilokseni Päivi sanoi tulevansa paikalle kameran kanssa.

Eijalle päästyäni kiersimme ensin lenkin koirien kanssa. Treeniryhmä eroteltiin muusta porukasta ja veimme ne aitaukseen Magdan, Rain ja Sennan avustuksella. Vaikka hankikanto kesti koirat ja ihmiset, petti pinta kuitenkin osittain lampaiden sorkkien alla. Tästä johtuen lampaat eivät erityisen mielllään halunneet liikkua ja koska emme halunnet rasittaa niitä ylimääräistä, täytyi treenit sopeuttaa olosuhteisiin.

Olin ajatellut harjoitella Rhosin kanssa poispäinajoa ja lampaan kohtaamista. Sen sijaan jouduimme harjoittelemaan enimmäkseen flänkkejä ja vähän kohti kävelyä. Sain myös tehtyä hyvän "sisätreenin" kaarikatoksessa, jossa oli olkipatja pohjalla. Rhosin pää piti hyvin lampaiden ja seinän välissä, vasemmalle tempo oli enimmäkseen rauhallinen, mutta oikealle näkyi välillä pientä kiirehtimistä. Pellolla Rhos ei ole kunnolla auki päästään. Flänkit lähtevät helposti tiukkoina ja imu lampaisiin on kova. Kuvissa se näyttää siltä, että se olisi tosi tiukasti koko ajan kiinni eläimissä, vaikka se ei ihan niin pahalta tunnukaan. Onneksi Eija lohdutti, että Rhos ei livenä ole ihan yhtä kamalan näköinen asenteeltaan kuin kuvissa.

Magda joutui myös aluksi flänkkien aukaisun uhriksi. Se inhoaa sitä edelleen sydämensä pohjasta ja alkuun seisoi joka stopista muulina. Onneksi halu tehdä töitä menee treenin vastemielisyyden edelle, mutta en myöskään viitsi koiraa pitkään "kiusata". Tämän jälkeen teimme muutaman jaon, mihin yhdistyi luonnostaan pitotreeni ja loppuun valuttelin (ei ihan oikea sana) valittuja lampaita toiseen porukkaan. Tämä on hyvää malttitreeniä Magdalle, joka jossain vaiheessa varsinkin nuorempana ampui salamana jokaiseen olettamaansa rakoon jaossa.

Seuraavista kuvista kuuluu kiitos Päivi Sumulehdolle!

 RHOS

Lampaiden painamista liikkeelle...
... missä Rhosin maltti on kasvanut.
Flänkeissä riittää todellakin työmaata.
Hyvällä asenteella lampaiden ja aidan väliin.


MAGDA

Magda-muulin mielenosoitus -> täysin irti lampaistaYksi tapa lähestyä ja kääntää lampaat 1/2

2/2
Toinen tapa lähestyä ja kääntää lampaat 1/2

2/2
Kolmas tyyli ottaa lampaat haltuun 1/2
2/2

Magda odottaa jakoon tuloa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti