sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Treeniä Rönnäsissä

Kovasta ja kylmästä tuulesta huolimatta auton keulat osoittivat jo aamusta kohti Rönnäsiä. Anja ja Jessica olivat menneet edeltä, joten meillä oli lampaat treenikentällä odottamassa. Samuli oli ystävällisesti aurannut puolet kentästä. Mitään pidempäää etäisyyttä vaativaa ei päässyt treenaamaan, mutta toisaalta vanhemmat koirat saivat tehotreeniä lähietäisyydellä. Tällä kertaa tuli iso plussa treenilampaille, hyvin liikkuvia, ilman suurempia vetoja ja reagoivat koiraan järkevästi!

Otin Magdalla ensin muutaman jaon ja uutena ajatuksena oli opettaa se ottamaan haltuun sille osoitettu eläin. Periaatteessa single, mutta käytännössä asetelma voi vaihdella enemmän. Tein useampia toistoja merkkaamalla eläimen Magdalle ja siirtämällä sitä vähän  erilleen. Hyvin tuli ja otti haltuun vaikeistakin kulmista kun yksilö oli selkeästi merkattu. Lisää vain haastetta, niin näkee mitä Magda oivaltaa.

Magdan single

Rhosilla oli tarkoitus jatkaa jakoharjoituksia. Toisten treenatessa aitauksessa lähdin hakemaan aitaelementtejä. Sain extempore päähäni ottaa Rhosilla sisätreeniä loppuporukalla. Pihatto ei ole parhaan mahdollisen mallinen kokemattomalle koiralle, mutta Rhos toimi hämmästyttävän hyvin. Jostain syystä oikea oli vähän hankalampi ruokintapöydän suunnalta, mutta muuten koira oli ok.


Rhosin ensimmäinen sisätreeni


Tämän jälkeen treenasimme ulkona. Alkuun vähän ajoa ja sen jälkeen jaon alkeita häkin avulla. Rhos ottaa jaettavan porukan hyvin haltuun ja tuntuu oivaltaneen mitä siltä halutaan. Pystyn lähettämään sen hakemaan (ei puhuta kovin pitkistä etäisyyksistä) jaettuja lampaita niin, että seison lähettässä lähempänä häkkiä ja kun liikun sivuun, se pitää lampaat kasassa ja tasapainottaa ne minulle. Samoin voin lähettää sen hakemaan lampaita, kun ne valuvat häkille ja kutsumalla koiraa nimeltä, saan se ottamaan toivotun porukan haltuun.
Rhos kävi myös toistamiseen sisällä treenaamassa, tällä kertaa ilman takkia. Se oli yllättävän rauhallinen liikkeissään. Vain muutan kerran se meinasi mennä kovemmalla vaudilla ahtaaseen, mutta otti stopit ja "kröhömmit" hyvin. Plussaa Hopolle!

Otin Magdalla lopuksi pelkästään singlejä. Se päästi kahdesti vähän löperösti eläimen läpi, mutta muistuttamisella skarppasi. Nyt vahvistetaan niitä alueita, mitkä eivät ole sen vahvimpia. Viimeiseksi, kun Anja ja Jessica tekivät vielä Mercin ja Frostin kanssa sisätreeniä, otin Rhosilla vielä hyvin lyhyesti. Häkitin sillä lampaat pari kertaa, otin ne ulos koiralla (jostain syystä Rhos on tosi cool niissä tilanteissa) ja tein loppuun muutaman jaon. Ajossa Rhos ottaa hetkittäin kivasti suunnan ja tempon niin, että se näyttää oikeinkin kivalta. Selkeää edistymistä parin viikon takaa!
[Tosin se syö edelleen paljon paskaa treenin aikana, minkä olen ainakin vielä pystynyt ignooraamaan]

Magda tsemppaa singlessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti