sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

13.3 Shabden farm / Mark Banham

Heräsimme aamulla varhain ja vastoin kaikkia ennusteita sää näytti suosivan meitä. Pikaisen palaverin jälkeen tulimme siihen tulokseen, että treenaisimme aamulla lyhyesti talon viereisellä pellolla niin, että pyöröaitaus olisi käytettävissä, jos Sumo sattuisi sitä tarvitsemaan. Treenilampaina oli kaikkiaan 13 hebridean lammasta. Tällä kertaa pääpaino oli flänkkitreenin alkeissa eli lähinnä ristiinkävelyä, missä stoppitreeniä sai kaupanpäälliseksi. Treeniin toi haastetta se, että osa aidasta oli kaatunut ja yksi portti kaukana alarinteessä oli auki isolle fieldille, missä kulki vilkkampi foot path. Yhden oman virhearvion seurauksena (vetoon juoksevat eläimet pääsivät liian kauaksi ja Sumo ei todellaakaan pysty vielä niitä kasaamaan) kolme viidestä lampaasta kävikin sillä puolella. Rhy poimi ne takaisin minun ja Sumon taiteillessa kolmea jäljelle jäänyttä niitä kohti.

Päivällä menimme lyhyen kävelymatkan päässä olevalle varsinaiselle treenifieldille. Ja voi vitsi millainen pelto se oli! Kaksi mäkeä, mutta niin, että näkyvyys koiraan säilyi kun treensasi päästä päähän. Markin mukaan pituutta pellolla oli pohjan kautta 600 y.


Kävelimme kauempaan päähän, missä oli valmiiksi rakennettuna varikkko. Mark toi meille 10 hebbeä ja loput kolme jäivät talon viereen niin, että niillä pystyi tarvittaessa treenaamaan. Alkuun treenasimme keskenämme. Anja pystyi tekemään isommilla koirilla isompia asioita ja minä keskityin taas ensisijaisesti siihen, että saisin Sumon peittämään. Vitsi kun olisi etukäteen tiennyt minkälaisiin olosuhteisiin päädymme, olisin keksinyt jonkun keinon ottaa myös Magdan mukaan! Ruokkittuaan farmin eläimet, tuli Mark näyttämään nuoria jo koulutettuja koiriaan. Kuvasimme koirista pätkiä, sillä osasta hän oli jo tehnyt myyntipäätöksen.


Mark ja co

Markin ruskea nursery koira oli hyvä jakaja

Coelin poika, Suomessa olevien Coinin ja ,,,,,, veli. Ei jatkoon

Treenasimme isolla pellolla vielä toisen setin ennen pimeän tuloa. Sumolle tehtiin muutama hakukaari alamäkeen ja lyhyesti etäisyyttä ja peittämistä. Stoppi oli edelleen vähän hakusessa. Koska Magdaa ei ollut, jouduin käyttämään Sumoa apuna, kun siirsimme lampaita sopivaan kohtaan tuplahakua varten. Olin hakemassa toista porukkaa varikolta kun huomio kiinnittyi pellolla kävelevään henkilöön (myös tämän pellon poikki kulki foot path). Huikkasin Anjalle, että en ole nyt varma, mutta minusta tuo tyyppi on alasti. Vaikka keli oli kohtuullinen, se ei missään nimessä ollut lämmin! Minulla  oli mm. tuplavaatekerta ja Anjalla toppavaatteet. Koska tiemme ristesivät tämän mystisen kulkijan kanssa, en voinut muuta kuin todeta, että nyt olen treenatessa nähnyt lähes kaiken 😎


Tässä vaiheessa halusin uskoa vielä nuden värisiin vaatteisiin

Toive oli kuitemkin turha... oli tuolla kaiken keskellä onneksi pienet kalsarit...

Lopetettuamme treenit lähdimme ajamaan kauppaan, Olimme luvanneet huolehtia ruuasta näinä kahtena kokonaisena päivänä. Samalla reissulla kävimme eläinlääkärillä. Edellisenä iltana Anja kävi paikallisella asemalla selvittämässä punkkilääkityksiä, Samalla selvisi, että tällä alueella oli poikkeuksellisen paljon keuhkoamatoa, joten koirat olisi hyvä suojata sen varalta. Aineet luvattiin ilman eri kustannusta, kunhan koirat sai klinikalle kirjoille. Se ei  ihan hetkeä kestänytkään, sillä kaikista viidestä täytettiin tiedot ja eläintehoitaja katsoi joka koiran ikenet, kuunteli sydämen, laski pulssin ja mittasi lämmön. Loppuilta kului mukavasti ruokailun ja juttelun merkeissä. Mark oli suora ja rehellinen mies sekä hyvällä huumorintajulla varustettu.


Eläinlääkärillä; Sumo, Freyr ja RhemyEi kommentteja:

Lähetä kommentti