keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

11.3 Treeniä, finaali ja kohti Englantia

Tavan mukaan ns. kuuma ryhmä ajoi sunnuntai aamuna toisen karsintaratansa (se, että parhaat kuskit ajavat enemmän ajetuilla lampailla samalla pellolla, missä finaali ajetaan, on jo toinen juttu). Koska minulle treenaaminen oli yksi reissun teemoista, suuntasimme Jessican kanssa kuitenkin aamusta treenilampaille Anjan lähtiessä katsomaan kisoja.

Lisäsin Sumon vaatimustasoa rauhoittumisen ja etäisyyden suhteen. Työstin sitä jonkun verran aitaa vasten, missä se sai painaa ja koukkia poukkoilevia eläimiä, mutta koukkiessa piti säilyttää riittävä etäisyys. Oikealla asenteella lampaat sai irroittaa aidasta. Hakukaaresta sillä ei ollut mitään ajatusta. Jos lampaat pääsivät valumaan liian pitkölle (20-30 m) ja etenkin jos niiden liike jatkui, se juoksi lauman läpi ja hajoitti sen. Useinmiten se kasasi kuitenkin eläimet itse ja toi ne takaisin. Ainoastaan kerran se lähti juoksemaan yksittäisen eläimen perään, eikä silloinkaan  saaliilla, vaan jäi pitämään aitaa vasten, heti kun lammas hidasti. Nämä tilanteet eivät todellakaan olleet toivottavia, mutta isolla pellolla ja liikkuvamilla lampailla niitä pääsi muutamia syntymään. Se, että Sumolta puuttui täysin ajatus hakukaaresta, ei tarkoita sitä, etteikö sillä luonnostaan voisi olla hyvä kaari. Nyt sillä ei yksinkertaisesti ole työkaluja riittävästi, että ominaisuutta pystyisi arvioimaan.

Treenien jälkeen ajoimme kisapaikalle juuri, kun viimeinen karsintarata loppui. Vaikka itse pelto ei todellakaan ole iso, niin finaalissa ajo I-portille oli 220m. Se oli pitkä matka alle 3-vuotiaille koirille, sillä lampaat eivät kulkeneet ilmaiseksi koko matkaa. ENC-voittajissa ei ollut mitään yllättävää. Kevin Evans otti ykkös- ja kakkosijat Jaran Kniven ollessa Donilla kolmas. Harmillisesti Jaranin Bery puri itsensä ulos heti ajon alussa, sillä heiltä olisin halunnut nähdä ehjän radan. Koska Ellen ja Serge van der Zweep järjestävät kisan, ei Serge halua kisata omissa kisoissaan. Tavallaan harmi, sillä on aina opettavaista katsella näiden kolmen ajoja.


Sumo ja Depp opiskelevat tulevaisuutta varten


Palkintojen jakoseremoniasta. Missä on Suomen lippu??


Voittajien on helppo hymyillä . Huom! Kaikki palkinnot ovat lahjoitettuja!


Kisan jälkeen lähdimme ajamaan kohti Hookin satamaa ja Harwichin lauttaa. Vaikka laivalla kulki useampia koiria takaisin Britanniaan, oli toinen kenneltiloista tyhjänä. Sumo, Coel ja Freye saivat viettää yönsä siellä, muiden nukkuessa autossa. Pitkät päivät olivat vaatineet veronsa, joten kävimme ravintoalueella vain lyhyesti juttelemassa ja ottamassa yhdet Kevinin voiton kunniaksi. Hytin TV:stä näkyi, että myös koirat ottivat matkan rennosti.


Tuulimyllyjen maassa


Hyvin matkustaa myös peräkammarin poikamiesTV:stä pystyi seuraamaan koirien tekemisiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti