sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

14.3 Shabden farmKeskiviikona sää oli edelleen hyvä. Hörppäsimme pikaiset kahvit ja niiden turvin siirryimme heti aamusta isolle pellolle. Tällä kertaa teemana oli hakukaaren harjoittelu Freyerin ja Sumon kanssa. Etsimme rinteestä mahdollisimman jyrkän kohdan ja asetuimme siihen pitkittäin. Teimme hakuja ristiin niin, jätimme koiraa jonkin verran ja lähetimme alarinteeseen hakuun. Rinteen jyrkkyys aukaisi automaattisesti hakukaarta ja oma sijoittuminen ratkaisi kuinka peräpussi muotoutui. Treeni oli koirille raskas, mutta tehokas. Isot koirat treenasivat taas erilaisia vaikeampia tuplahakuja, joten Sumo sai lisäharjoitusta tolppankoirana. Treenin päätteeksi esittelin Sumolle ajon alkeita ja lähinnä kannustin sitä kulkemaan lampaiden perässä laitumen poikki.

LINKKI: SUMOLLE AJAMISEN ESITTELYÄ


Tolpalla


Ajon esittelyäEnsimmäisen setin jälkeen ruokimme koirat ja söimme itsekin aamiaisen. Tämän jälkeen Mark näytti meille talon viereesä ja pyöröaitauksessa nuoria startattuja koiria ja halusi kuulla mielipiteitä sekä koirista, että niiden mahdollisista myyntiarvoista.Mc Geen Silverin iso ja verkkainen vuosikas jälkeläinen

Goofy oli kuitenkin ihan super sympaattinen 


Markin tulevaisuuden  narttuja 


Markin lopetellessa päätin ottaa Sumolle pyörössä pienet sulkeiset suuntien ja ajon suhteen. Tällä kertaa sain kuvasin itselleni pätkiä. Ne eivät ole täydellisiä, mutta hyviä muistoja itselle. Niistä kaksi alla.

LINKKI: SUUNTIA PYÖRÖSSÄ
LINKKI: AJON HARJOITTELUA PYÖRÖSSÄ


Näitä tilanteita ei pitäisi tulla. 


Pyörösulkeisten jälkeen lähdimme myös Sumon kanssa isolle pellolle, minne Anja ja Mark olivat menneet edeltä kuvaamaan videota Coelin pojasta.

Näkymä toisesta päästä fieldiä. Kaukaisuudessa treenataan.


Myyntivideo tekeillä


Jatkoimme treenaamista pellolla. Koska Sumo oli varsin väsyneen oloinen tein sille vain muutaman lyhyen setin. Yhden teema oli peittäminen, mistä videota alla. Vasen jää edelleen vähän vajaaksi, mutta nyt se sentään käy sen verran pitkällä, että vaikuttaa reunaan.
LINKKI: SUMON PEITTÄMISTREENI


Peittämistä


Toisella kertaa tehtiin muutama haku, minkä päätteeksi kokeilin ensimmäistä pidempää hakua. Vitsi miten hyvältä tuntui, kun koira näytti jotain tällaista 👍
LINKKI: ENSIMMÄINEN PIDEMPI HAKU


Kolmannessa kokeilin hakua. Tässä pätkässä lampaat lähtivät vetoon. Koska en halunnut menettää niitä, otin riskin ja lähetin koiran liikkuvien lampaiden perään. Haku ei ole ihan täydellinen, mutta koira ajatteli taakse, eikä edes miettinyt pakan räjäyttämistä 😊
LINKKI: AJOSTA HAKUUN


Omien treenien jälkeen menimme Markin kanssa viereisille lohkoille, missä tiineet uuhet laidunsivat. Yhdestä nartusta kuvattiin työnäytteet ja samalla Mark esitteli meille kuinka on suunnitellut tulevaisuudessa mahdollisesti järjestettävät kaksipäiväiset kisat, missä kolmantena päivänä olisi tuplahaku finaali. Jos hän nämä kisat taas joskus saa pystyyn, toivon todellakin, että minulla olisi koira, millä kisata niissä!

Illan hämärtyessä minua jäi vaivaamaan se, kuinka vähäiseksi ajotreeni oli jäänyt. Koska lampaat ovat herkkiä ja kevyesti koiran alta liikkuvia, pääti käydä ihan lyhyesti laitumella. Ajoi ainoastaan yläreunan edestakaisin. Hämärä tteki lampaista todella herkkiä. Tässä ihan lyhyt video pellolta. Sumo löysi hetkittäin ihan täydellisen ajopisteen, mistä pystyi pitämään lampaat kontrollista kovasta vedosta huolimatta. Valitettavasti laatu on hämärän vuoksi erittäin huono.
LINKKI: AJOA VETOPISTEESTÄBellin pötkylät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti