lauantai 18. toukokuuta 2013

Bala Dog Sale ja John Bell 11.5

Lauantai aamuna pakkasimme tavaramme haikein mielin ja valmistauduimme jatkamaan reissuamme kohti Englantia. Matkalla pistäydyimme aluksi Bala Dog Saleen, paimenkoirien huutokauppaan. Myytävänä oli viitisenkymmentä koiraa, joista katsoimme reilut 30 enimmäkseen tuulessa ja sateessa. Pellolle laskettiin muutama villi lammas ja ohjaajalla oli 6 min aikaa esitellä koiransa paimennusominaisuuksia. Tämän jälkeen alkoi varsinainen huutokauppa. Koirien ominaisuuksia tai osaamisen tasoa oli vaikea arvioida lampaiden sinkoillessa edestakaisin pellolla. Monesta nuoresta koirasta myös näkyi, että ne ovat ensimmäistä kertaa pois kotoa. Kauppa ei ainakaan huutokaupan osalta käynyt erityisen vilkkaana ja meitä jaksoi hämmästyttää usean koiran kohdalla halpa myyntihinta. Tosin kuulimme jälkikäteen, että parhaat koirat olivat tulleet vasta lähtömme jälkeen. Isommat pennut myyntiin huutokaupan lopussa, niille lampaat laitettiin pyöröhäkkiin ja pennut päästettiina irti. pikkupentujen, niin paperillsten kuin paperittomienkin kauppa kävi autojen takakonteista.

Lounaan jälkeen käänsimme auton keulan kohti Escrickiä. Mutkien kautta löysimme majoituksen aivan tulevan kisapaikan vierestä yksityiskodin yhteydestä olevasta B & B:sta. Olimme valmistautuneet jättämään kaikki koirat autoon, mutta emäntä oli huolissaan siitä, että koirille tulee kylmä, joten Rhy ja Magda pääsivät sisämajoitukseen.

Ennen majapaikkaan menoa poikkesimme John Bellin luokse, joka on on tunnettu myyntikoiriensa uskomattoman korkeista hinnoista. John on järjestynyt itselleen todella ensiluokkaiset edellytykset koirien peruskoulutukseen myyntiä varten. Hän työstää kerralla noin kymmentä koiraa ja koirien asumuksista sekä kunnosta näki, että niihin panostetaan. Koirat startataan kennelrakennusten väliin tehdyllä hiekkakentällä. Pienemmällä pellolla oli pyöröhäkki sekä kuja ja isommalla pellolla pystyi tekemään 150 m hakuja ja pitkiä ajoja. Tilakierroksen jälkeen hän näytti meille vuoden ikäistä narttua, sekä 14 kk:n ikäistä Bobia, jonka myyntihinta nousi myöhemmin Skiptonissa 8800 guineaa ( yli 8000 £). Esittelyn jälkeisellä "cup of tea:llä" pääsimme näkemään lähempää brittiläisen yläluokan elämää.

Bala Dog Sale

Myyntipentu Balassa

John Bellin kenneltiloja takana ja treenikenttä

John Bell ja Bob

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti