sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Escrick Park ja Allendale 12.5

Ensimmäiset kisamme Englannissa olivat puistokisat. Olimme kuulleet, että meillä ei olisi kiire ilmoittautua, joten saavuimme kisapaikalle vain vähän ennen kisan alkua. Walesin kisojen jälkeen hämmästys oli suuri, kun paikalla ei ollut vielä ketään. Ihmisiä saapui hiljakseltaan ja aamusta halukkaat pääsivät lähes suoriltaan radalle. Kisalampaina olivat pienet kippurasarviset hebredianit, jotka reagoivat herkästi, mutta eivät yhtä herkkiä kuin Pennantin lampaat. Rata ei ollut erityisen pitkä, haku ehkä 200 m ja ajo vasenkätinen. Crossi oli erittäin vaikea hahmottaa aaltoilevan maaston vuoksi. Koska lampaat olivat herkkiä, ne ajautuivat helposi väärälle "aallolle" ja tämän huomasi yleensä vasta, kun se oli jo myöhäistä. Myös kakkosportin kääntö oli hankala, sillä veto oikealle oli kova. Tässä kisassa oli häkki ennen jakoa.

Rhy teki hyvän kaaren, noston sekä tuonnin ohjaajalle. Myös linja ykkösportille oli hyvä, mutta crossi ei ollut linjoilla. Häkillä Rhy oli alligaattorina ja aika loppui kesken. Magdalla oli hyvä kaari ja nosto. Sen jälkeen missasin kaikki kolme porttia, eikä linjoista ollut hajuakaan. Vastapainoksi sain tehtyä "once in the lifetime" häkin ja jaon. Leena jatkoi loistavaa ajoaan. Palkkioksi siitä kertyi 92 p ja sijoitus 5/> 50. Kisa voitettiin 94 pisteellä. Olimme kysyneet John Atkinsonilta (alueen shepard ja järjestäjä) mahdollisuutta ajaa rata kisan jälkeen. Teimme Anjan kanssa molemmat haun vasemmalta, jossa koira menetti näköyhteyden lampaisiin ja ajautui puskien ja penkkien taakse. Molemmilla koirilla oli kuitenkin hyvät kaaret ja tolppahenkilön mukaan hyvät nostot. Anja teki kaiken ja minä taistelin edelleen linjojen kanssa. Viimeiseksi kasasimme yhteen varikkolampaat sekä toiselle laitumelle lasketut eläimet.

Kisan jälkeen jatkoimme matkaamme kohti Allendalea Marlenen luokse. Pitkä ajomatka hämärtyvässä illassa nummien läpi päästi mielikuvituksen valloilleen. Lopulta saavuimme kuitenkin turvallisesti perille. Kun Marlene kutsui meidät, hän asui viiden makuuhuoneen talossa. Olosuhteiden muututtua, hän asui nyt pienessä cottagessa, jossa oli pikkuruinen keittiö, olohuone, wc sekä kaksi makuuhuonetta, joista vain toinen oli käytössä. Nukuimme kaikki samassa huoneessa ja skotlantilainen Simon olohuoneessa, joka oli cottagen ainoa huone, mitä lämmitettiin.


Magda häkillä
Makkarin ikkuna
Moors eli rhos
Kisalampaita 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti