maanantai 13. toukokuuta 2013

Pen-y-Bryn 8.5

Keskiviikkona saimme aikataulut soviteltua niin, että pääsimme käymään Pennant Wiliamsin luona. Pennantin Sweep on Anjan Mmegin isoisä. Näimme Sweepin radan Nantllen kisoissa ja koira teki todella vaikutuksen etenkin lähityössä, joka tuotti monelle vaikeuksia. Sweepiä ei turhaan pidetä yhtänä Walesin parhaista koirista!

Pääsimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan treenaamista hebridean rotuisilla lampailla. Herbrideanit ovat pieniä, ruskeita, kippurasarvisia ja todella reaktiivisia sekä ihmiseen että koiraan. Ne ovat erittäin suosittuja treenilampaita kestävyytensä takia ja kuulemma säilyttävät hyvät ominaisuutensa ja vain paranevat viiteen ikävuoteen asti. Kokemus oli mielenkiintoinen. Kun lampaat reagoivat koiran ja ohjaajan pieneenkin liikkeeseen vaatii se enemmäkin kokemusta, että koira saa otteen lampaista. Oikeanlaisten flänkkien merkitys korostui jälleen. Liian ahdas flänkki säikäytti lampaat ja sai ne säätämään ja liian laajalla koira menetti otteensa niistä tai lampaat rupesivat "nojaamaan" koiraan. Kaikkien liikkeiden tuli olla pehmeitä. Jaossa sekä koiran että ihmisen piti olla useamman metrin päässä lampaista. Herkkyyttä kuvastaa hyvin se, kun Anja niiskautti jakotilanteessa, niin lampaat säihkätivät sitä.

Treenin jälkeen sisällä kahvitellessa huumorintajuinen Pennant kertoili kisahistoriastaan, niin onnistumisita kuin epäonnistumisistaan. Williamsit olivat todella sydämellisiä ja oli hienoa saada tutustua heihin.

Vierailun jälkeen ajoimme Moldiin Pet & Farm shoppiin. Koirat saivat uusia hienoja pantoja ja autoon pehmusteet. Kävimme syömässä Wetherspoon nimisessä pubissa, minkä nimi johti myöhemmin todella hauskaan sekaannukseen.

Pen-y-Bryn

Leena ja idolinsa Sweepin kanssa

Maisemia matkalla

Anja the paparazzi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti