perjantai 3. toukokuuta 2013

Ewephoria 1.-2.5

Olemme viettäneet kaksi päivää mitä aurinkoisemmassa säässä Aled Owenin luona. Treenialue koostui kahdesta laitumesta. Niiden välisessä aidassa oli sivuissa leveämmät portit ja keskellä metrin levyinen hakuportti. Aluksi Aled halusi nähdä koirat yksitellen ja antoi kädestä pitäen neuvoja päällimmäisiin ongelmiin. Magdan kanssa jäimme, kas kummaa, työstämään flänkkejä. Anja ja Leena saivat flänkkitreenin lisäksi uuden tavan vahvistaa stoppia. Täällä lampaat ovat niin herkkiä, että reagoivat koiran pieneenkin virheellinen liikkeeseen. Perustreenin lisäksi harjoittelimme hakua alemmalta pellolta rinnepeltoon porttien kautta. Kuljetuksessa ohjaajalle Aled halusi, että koirat ajattelevat paljon itse. Koiria autettiin omalla sijottautumisella ja ohjattiin ja jarrutettiin vasta tarvittaessa. 

Aled jätti meidät aina välillä treenaamaan keskenämme, jolloin meille jäi myös aikaa yrittää sisäistää pieniä, mutta meille erittäin tärkeitä yksityiskohtia. Yhden tauon aikana olimme niin keskittyneitä, että emme huomanneet lampaiden kahlanneet joen yli uuhi- ja karitsalaumaan. Oli hienoa nähdä, kuinka nopeasti Aled ja Mac muutamassa minuutissa sortteerasivat ne erilleen. Saimme nähdä vierailulla myös Capin sekä muutaman nuoremman uroksen. Kaikilla näkemillämme koirilla oli erittäin kauniit ja puhtaat liikkeet.

Torstai aamuna aloitimme jo kahdeksalta. Anja kokeili ensimmäisen kerran itse uutta Megiä 19 kk. Meg on startattu, innokkas ja intensiivinen narttu. Aledin ohjeiden mukaan Anja aloittaa sen kanssa perusteista. Kun stoppi ja that'll do ovat kunnossa, alkaa varsinainen treenaus. Aamusession jälkeen ajoimme Ruthiniin karjamarkkinoille, missä huutokauppattavana oli lampaita ja nautoja. Palasimme iltapäivällä Aledille jatkamaan treenaamista.

Mitä pidimme Aledista? Kyllä me pidimme paljon. Hän on ihmisenä erittäin mukava ja pedagoninen kouluttaja. Hän osasi yksinkertaistaa asiat niin, että ne ovat helpompi ymmärtää. Hän(kin) painotti ja opetti oman sijoittumisen merkitystä ja vaikutusta suhteessa lampaisiin.

Aledin pellot, Rhy tuomassa lampaita toiselta pellolta

Magdan kanssa flänkkitreeniä

Anja, Aled ja Meg

Karjamarkkinoilla

Crown Inn, josta toistaiseksi saatu Walesin parasta ruokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti